​Compania Natională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar a fost redeschis joi, începând cu ora 22.30, pe ruta directă București - Craiova, odată cu finalizarea intervențiilor și a lucrărilor de reparații la infrastructura feroviară pe firul I, între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt. Reamintim că circulația feroviară pe secția CF București - Craiova a fost închisă luni, după ce 13 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat nu departe de Caracal. Pasagerii trenurilor CFR Călători au fost transbordați cu microbuzele în aceste zile.

Vagoane deraiateFoto: CFR Infrastructura

Circulația feroviară pe relația București Nord - Craiova (și retur) a fost redeschisă pe firul I, între stațiile Fărcașele - Drăgănești Olt, unde au fost executate lucrări de reparații la linie, înlocuire, montare traverse și elemente de prindere, buraj mecanizat, pecum și lucrări pentru realimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Echipele de intervenție vor acționa în continuare, în zona deraierii trenului privat de marfă, pentru eliberarea gabaritului și reparațiile necesare la infrastructura feroviară și pe firul II.