Mai multe containere pline cu gunoaie au fost depistate, joi, de autorități în Portul Constanța Sud Agigea. Vaporul pe care au fost găsite deșeurile a venit din Marea Britanie, iar în acte gunoaiele figurau ca fiind obiecte de uz casnic second hand, informează Mediafax.

Gunoi Portul ConstantaFoto: Garda de Coasta

În imaginile prezentate de reprezentanții Gărzii de Coastă se observă saci în care sunt aruncate la întâmplare castroane, pahare, obiecte electrocasnice sau produse din sticlă sparte.

„În data de 20.02.2020, polițiștii de frontieră au efectuat controlul fizic la 16 containere descărcate de pe o navă, pavilion Olanda, sosită din direcția Marea Britanie, în Portul Constanța Sud Agigea. Astfel, s-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind obiecte de uz casnic second hand, acestea erau deșeuri inutilizabile”, a informat Garda de Coastă.

Containerele sunt deținute de o societate din București. În această cauză sunt cercetați doi cetățeni români, în vârstă de 36 și 33 de ani, și un cetățean britanic, de 34 de ani, pentru exportul sau importul de deșeuri.

Potrivit Gărzii de Coastă, toate obiectele găsite în containere vor fi returnate expeditorului. Acțiunea polițișilor de frontieră a avut loc sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și s-a desfășurat în cooperare cu lucrători din cadrul OPC, Garda de Mediu, Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea și DSP Constanța.