Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi, că până acum 6 români aflați pe nava Diamond Princess și-au exprimat dorința de a reveni în țară, în timp ce, în cursul zilei de astăzi, o aeronavă italiană va asigura transferul unui grup de cetățeni europeni către Uniunea Europeană.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Până la acest moment, 6 cetățeni români (2 pasageri și 4 membri ai echipajului) și-au exprimat dorința de a reveni în țară. În prezent, procedurile de testare suplimentară a cetățenilor europeni care vor fi îmbarcați sunt în curs de derulare”, arată un comunicat al MAE.

Documentul precizează că Ambasada României la Tokyo este în contact atât cu cei șase cetățeni români pentru facilitarea demersurilor în vederea transferului, cât și cu ceilalți cetățeni români care se află în continuare pe vas.

”Starea de sănătate a celor doi cetățeni români internați în urma testării pozitive cu COVID-19 este în continuare bună”, informează MAE.

La bordul navei se află 17 români - 15 membri ai echipajului și 2 pasageri. Doi dintre ei, membri ai echipajului, au fost diagnosticați cu coronavirus.

Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess, la bordul căreia au fost depistate peste 600 de persoane infectate cu noul coronavirus, au murit, a anunțat miercuri ministrul nipon al Sănătății.