Turcia elimină vizele pentru cetățenii mai multor state ale Uniunii Europene și pentru britanici, începând cu 2 martie, în cazul celor care călătoresc în scop turistic, pentru o perioadă maximă de trei luni. De măsură vor beneficia cei din Polonia, Austria, Belgia, Spania și Olanda, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul afacerilor externe turc a precizat că în acest fel se dorește încurajarea turismului, dar și a economiei și a relațiilor culturale.

Numărul străinilor care au venit în Turcia a crescut cu 14,11% în 2019, ceea ce a dus la creșterea veniturilor din turism la 34,5 miliarde de dolari, potrivit statisticilor prezentate în ianuarie de autoritățile turce.

Potrivit unui anunț al Ministerului Afacerilor Externe din septembrie anul trecut, cetățenii români beneficiau deja de această măsură. Astfel, românii care călătoresc în Turcia în scop turistic sau de afaceri nu au nevoie de viză de intrare pe teritoriul acestui stat. Perioada de şedere nu poate depăşi 90 zile într-un interval de 6 luni. Perioada de şedere se calculează retroactiv, de la data ieşirii din Republica Turcia, iar nu de la data primei intrări.

Notă: Știrea inițială, preluată de pe Reuters, nu includea România pe lista statelor care vor beneficia de această măsură, începând cu 2 martie.