Celebrele vitrine din Amsterdam în care prostituatele pozau pentru a-și atrage clienții ar putea să dispară, potrivit planurilor primăriei, scrie Guardian. Administrația locală ia în calcul desființarea acestor vitrine din cartierul roșu și mutarea prostituatelor într-un complex erotic, unde acestea nu vor mai putea să ademenească trecătorii de pe stradă. Tocmai acest obicei reprezintă un punct de atracție pentru foarte mulți turiști.

HotNews.roFoto: Hotnews

Noile planuri ale primăriei au fost prezentate miercuri, reprezentanții administrației precizând că acest complex erotic ar putea include un pat și micul dejun pentru prostituate, dar și teatru și cluburi sexuale, precum și cafenele, saloane de înfrumusețare, coaforuri și solare.

Consiliul local ia în calcul mai multe variante, o alternativă fiind aceea a unui hotel sexual.

Una peste alta, un hotel pentru prostituate, cu vitrine la interior, sau un centru erotic ar fi alegerea optimă, a precizat consiliul, într-o declarație de presă.

Primarul orașului, Femke Halsema, a decis să ia măsuri pentru ”reformarea cartierului roșu” ca urmare a unor plângeri legate de faptul că, adesea, turiști beți au un comportament jignitor atât față de prostituate, cât și față de rezidenți.

Planurile ar urma să fie puse în practică până la începutul verii.