Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess, la bordul căreia au fost depistate peste 600 de persoane infectate cu noul coronavirus, au murit, a anunțat ministrul nipon al Sănătății. Bilanțul total al morților raportat de China este de 2.118 morți, însă numărul de noi cazuri de infecții a înregistrat cea mai mare scădere de la sfârșitul lunii ianuarie și până acum.

HotNews.roFoto: Hotnews

Victimele- primele care își ăierd viața pe nava de croazieră, erau un bărbat de 87 de ani și o femeie de 84 de ani, ambii cu probleme medicale anterioare infectării cu coronavirus, a transmis postul public de televiziune. Bărbatul fusese internat pe 11 februarie, iar femeia a doua zi.

Joi, China a raportat cea mai semnificativă scădere a numărului de infecții în provincia Hubei, epicentrul epidemiei, după ce a schimbat modul în care calsifică cazurile confirmate, scrie Guardian.

Hubei a raportat 349 de noi cazuri de infecții, comparativ cu 1.693 în ziua precedentă, cea mai scăzută rată din 25 ianuarie și până acum.

La nivelul național, China a raporat 114 de noi decese miercuri seara, bilanțul total ajungând astfel la 2.118 de morți.

Nava Diamond Princess, a companiei Carnival, a fost plasată în carantină în Yokohama din 3 februarie. La bord erau iniţial 3.700 de persoane, dintre care 621 au fost depistate ca având coronavirusul Covid-19.

Persoanele infectate, inclusiv doi români, sunt spitalizate în Japonia.

La bordul navei se află 17 români - 15 membri ai echipajului și 2 pasageri. Doi dintre ei, membri ai echipajului, au fost diagnosticați cu coronavirus.

Nava s-a aflat în carantină până miercuri, când a început procedura de debarcare.

Știre actualizată