Prof. univ. dr. Cezar Ionuţ Spînu a fost reales, miercuri, pentru al doilea mandat consecutiv, în funcţia de rector al Universităţii din Craiova. Spînu a fost singurul candidat, anunță Agerpres.

Cezar Ionut SpinuFoto: Captura YouTube

La procesul de vot de miercuri, care ar fi reprezentat primul tur pentru alegerea rectorului Universităţii din Craiova, au participat 777 din cele 889 persoane cu drept de vot (87,40%). În urma exprimării votului, rectorul Universităţii din Craiova pentru mandatul 2020-2024 a fost reales cu 690 de voturi din cele 777 exprimate (88,80%).

La finalul votului, rectorul Cezar Spînu a spus că le promite celor care l-au votat, şi nu numai, că tot ce este scris în planul managerial va fi îndeplinit.

În proiectul de candidatură, Cezar Spînu a afirmat că a decis să candideze pentru un nou mandat de rector pentru a continua procesul de dezvoltare instituţională şi de modernizare intensivă a tuturor structurilor universităţii.

Cezar Ionuţ Spînu are 52 de ani, este profesor de chimie şi până în 2016, când a fost ales rector în primul mandat, a fost prorector al Universităţii din Craiova pentru management universitar. În strategia cu care a câştigat în urmă cu patru ani a scris că obiectivele sale sunt ca activitatea de cercetare-dezvoltare-inovare a Universităţii din Craiova să producă resurse (să atragă fonduri, nu să consume) şi să aducă vizibilitate instituţională.