Iarna nu va încerca niciodată să ne surprindă plăcut cu frumusețile sale. Căderea fulgilor de nea pe pământ, deși pentru noi pare un lucru banal, normal, pentru copii este unul fascinant. Plimbările cu aceștia pe timp de iarnă sunt încărcate de emoție, mai ales atunci când confortul lor este optim.

Carucior de la NichidutaFoto: Nichiduta.ro

Totuși, sunt indicate sau nu plimbările cu copilul pe timp de iarnă? O doză de aer curat, mai ales proaspăt specific iernii, este bine venită oricui, mai ales micuților. Plimbările cu carucior afara pe timp de iarna sunt asftel indicate, însă doar atunci când căruciorul prezintă anumite dotări moderne pentru ca cel mic să nu simtă temperatura scăzută de afară. Care sunt aceste dotări pe care părinții ar trebui să le aibă în vedere atunci când vor să achiziționeze un cărucior perfect și pentru plimbările pe timp de iarnă?

Husă termică de protecție

Este de la sine înțeles că plimbările pe timp de iarnă cu cel mic nu se vor realiza într-un cărucior descoperit. Este strict necesar ca acesta să dispună de o husă de protecție, dar nu de orice fel de husă, ci de una termică. Husa termică va funcționa asemenea unui termos. Mai exact, temperatura corpului copilului se va menține constantă, nu va intra în procesul fizic de echilibru termic cu cea din exterior. În acest fel, cel mic nu va simți în niciun fel temperaturile scăzute specifice iernii. Astfel de cărucioare, dotate cu huse termice, se regăsesc și pe nichiduta.ro – magazinul online pentru cu produse ce susțin dezvoltarea corectă, în armonie a acelor mici.

Coș de depozitare acoperit

Un alt lucru pe care părinții ar trebui să îl aibă în vedere atunci când vor să achiziționeze un cărucior pe care îl vor folosi și iarna se referă la coșul de depozitare. Pentru că iarnă înseamnă ninsoare și implicit temperaturi scăzute, după cum s-a mai sus, coșul de depozitare, situat de obicei sub cărucior, se recomandă a fi acoperit.

De ce? Pentru că zăpadă sau fulgii de nea, ce ajung acolo și se topesc, să nu ude produsele pentru copilaș. Totodată, dacă aceasta este acoperit, temperatura laptelui, spre exemplu, va scădea mult mai greu.

Roți aderente cu amortizare sporită

Poleiul este fenomenul fizic specific iernii, cel ce nouă ne dă adesea foarte multe bătăi de cap. Atunci când intrăm în contact cu o suprafață acoperită cu polei, grija pentru noi înșine crește considerabil, având în vedere că riscul de a aluneca este extrem de mare.

În cazul în care vă plimbați cu copilul iarna și în zone cu polei, aveți nevoie de un cărucior cu roți foarte aderente pentru siguranță deplină. Totodată, amortizoarele roților ar trebui să fie de asemenea performante pentru ca întreagă plimbare să fie una cât se poate de plăcută.

Deține și oferă soluții în acest sens magazinul online menționat. Totalitatea cărucioarelor disponibile în cadrul magazinului online îndeplinesc normele calității, dar și ale siguranței - un motiv destul de întemeiat pentru a le achiziționa.

Pentru mai multe detalii, dar și pentru a vizualiza cărucioarele în totalitate, părinții interesați sunt invitați să acceseze pagina menționată mai sus.