​​Ministrul propus pentru portofoliul Culturii, Bodgan Gheorgiu, a primit aviz negativ în Parlament, cu 13 voturi ”împotrivă”, 9 voturi ”pentru” și 2 abțineri. Gheorghiu le-a explicat parlamentarilor de ce a ales-o pe Irina Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuși. Ministrul propus a spus că Irina Rimes este un artist de succes care are 40 de milioane de vizualizări pe Youtube.

Irina Rimes și ministrul CulturiiFoto: AGERPRES

”Irina Rimes e o artistă din Republica Moldova care a fost aleasă artistul în cadrul evenimentul ”Omul Anului”, organizat anul trecut. Nu multă lume știe că Irina Rimes scrie poezii, iar albumul - carte Cosmos a fost lansat anul trecut în cadrul unui eveniment la Teatrul de Operetă ”Ion Dacian”, și chiar marea actriță Maia Morgensten i-a recitat câteva versuri. Irina Rimes este un artist respectat atât în România, cât și în Republica Moldova, ea adunând pe rețeaua Youtube peste 40 de milioane de vizualizări. În 2019, revista Forbes a introdus-o în topul celor mai de succes tineri sub 30 de ani. Comparația cu alți artiști de care amintesc colegii mei nu-și are rostul”, a spus Bogdan Gheorghiu.

În cadrul ședinței de audiere, Bogdan Gheorghiu a spus că pentru el cultura reprezintă o prioritate şi un obiectiv naţional de securitate. "Mi-am dorit ca Ministerul Culturii să devină o instituţie care să contribuie activ la o mai bună relaţionare a mediului cultural cu întreaga societate, să aibă o politică a porţilor deschise şi să lupte împotriva unor obiceiuri împământenite de enclavizare şi practici încremenite în timp", a spus Gheorghiu.