Directorul unui spital mare din Wuhan, Liu Zhiming, a murit marți din cauza infecției cu coronavirus, a anunțat televiziunea de stat, citată de Reuters. Potrivit presei locale, Zhiming era unul dintre cei mai buni neurochirurgi din țară.

HotNews.roFoto: Hotnews

Spitalul Wuchang tratează doar pacienți infectați cu coronavirus.

Un înalt oficial chinez spunea, vineri, că 1.716 angajați din sistemul sanitar au fost infectați cu coronavirus, șase dintre ei fiind uciși de boală.

Printre ei, și doctorul Li Wenliang, considerat un erou de milioane de chinezi pentru că a fost printre primii care au avertizat în privința epidemiei, fiind și anchetat din această cauză.

După izbucnirea epidemiei, numeroase informații și imagini postate pe rețelele de socializare au arătat că medicii și asistentele din Wuhan, aflați în prima linie a luptei contra coronavirusului, lucrează până la epuizare, fiind prea puțini pentru a gestiona criza din epicentrul epidemiei. Armata chineză a trimis luni, în Wuhan, încă 1.200 de persoane din rândul personalului său sanitar, după ce, săptămâna trecută, 2.600 de medici militari au ajuns în epicentrul epidemiei.

Potrivit ultimei raportări zilnice, transmise marți, coronavirusul a mai provocat 98 de decese în China continentală, totalul ajungând la 1.868. De asemenea, au fost consemnate 1.886 de noi infecții, bilanțul epidemiei urcând la 72.436.