O persoană a murit şi alte două au fost rănite într-un accident rutier petrecut duminică seara, pe DN3, după ce o maşină condusă de un fost prefect de Constanţa, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal un alt autoturism, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Accidentul a fost provocat de fostul prefect de Constanța Ioan Albu.

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, cele două persoane rănite au fost transportate la Spitalul Medgidia, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a informat că şoferul care a pătruns pe contrasens avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. "Un bărbat de 38 de ani, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice a condus un autoturism pe DN 3, dinspre Ciocârlia de Sus către Cobadin şi, ajungând la kilometrul 230+400 metri, ar fi pătruns pe contrasens, unde ar fi intrat în coliziune frontală cu un autoturism care se deplasa din sens opus. În urma impactului a rezultat decesul la faţa locului al celui de-al doilea conducător auto, de 44 de ani", au transmis reprezentanţii IPJ.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea", pentru scoaterea unui bărbat dintre fiarele contorsionate ale uneia dintre maşini a fost necesară intervenţia unui echipaj de descarcerare. "La accidentul de pe DN 3, între Ciocârlia de Sus şi Ciocârlia de Jos, au intervenit pompierii Detaşamentului Medgidia cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare şi o ambulanţă SMURD B. La faţa locului a mai fost alocată o ambulanţă pentru terapie intensivă mobilă. Accidentul a avut loc între două autoturisme, au rezultat două victime, din care una încarcerată (prinsă sub autoturism). Pompierii au reuşit extragerea bărbatului, însă acesta a fost declarat decedat", au menţionat reprezentanţii ISU.