Un pacient român suspectat de infectare cu coronavirus a scăpat de emoții, însă s-a trezit în mijlocul unui scandal. Deși medicii de la Satu Mare, acolo unde a fost internat omul, au descoperit că nu a fost contaminat și l-au trimis acasă, acesta nu a fost primit acasă, relatează PresaSM. Localnicii au protestat, astfel încât omul a fost luat cu ambulanța și dus înapoi la spital.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul de 40 de ani, din Satu Mare, a fost internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență cu diagnostic de viroză respiratorie, după ce s-a întors din Italia, unde a lucrat la un restaurant cu patroni chinezi.

Pacientul manifesta o patologie gripală, cu febră de 37,4 grade. Imediat s-a activat procedura de urgență, pacientul fiind izolat, fiindu-i prelevate probe biologice. După efectuarea testelor de laborator, medicii specialiști NU au găsit nicio tulpină de virus gripal, fiind vorba – potrivit primelor informații – despre o posibilă viroză.

În aceste condiţii, au decis externarea bărbatului. Acesta a fost dus cu o ambulanță în localitatea Petin, din județul Satu Mare, unde bărbatul locuia la o cunoștință, în comunitatea de rromi.

Localnicii au precizat pentru PresaSM că în momentul în care gazda, care mai are o soție și patru copii, a aflat despre ce este vorba, a avut rețineri să îl mai primească în casă.

De asemenea, și unii localnici au protestat față de decizia autorităților de a-l externa.

Pentru că risca să rămână sub cerul liber, în frig, s-a sunat la 112, iar bărbatul a fost preluat din nou de un echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare, care l-au dus înapoi la Spitalul de Boli Contagioase.