Românul infectat cu coronavirus de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină în apele teritoriale japoneze, este într-o stare de sănătate bună, iar în prezent i se fac teste medicale suplimentare, a anunțat vineri seară Ministerul Afacerilor Externe. De asemenea, instituția spune că nu au fost confirmate cazuri noi de infectare cu coronavirus în rândul celorlalți 16 români aflați pe vas.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform sursei citate, un reprezentant al Ambasadei României la Tokyo a mers vineri la unitatea medicală în care este internat cetățeanul român infectat cu coronavirus. Potrivit datelor obținute de reprezentantul misiunii diplomatice, starea de sănătate a acestuia este bună, în prezent acesta fiind supus unor teste medicale suplimentare.

Până la acest moment, nu au fost confirmate cazuri noi de infectare cu coronavirus printre cetățenii români, mai spune MAE.

Ministerul precizează că Ambasada României la Tokyo rămâne în contact atât cu autoritățile nipone și cu cetățenii români, acordând asistență consulară în limita competențelor legale.

MAE a anunțat joi că românul a fost depistat cu coronavirus și a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. La bordul vasului de croazieră, printre cei peste 3.700 de pasageri și membri ai echipajului se află și 17 români. Până acum, virusul a fost confirmat în cazul a peste 200 pasageri aflați la bordul navei de croazieră.

Bărbatul era angajat la bucătăria vasului de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină într-un port din Japonia, potrivit Digi 24. La bord se află și soția care face parte din personalul navei.

Bărbatul este din Bascov, județul Argeș. Primarul din Bascov, Gheorghe Stancu, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, că bărbatul are 41 de ani și nu a mai venit acasă din 2014.

"Este plecat din 2014. Nu a mai venit. S-a căsătorit în iunie 2014 cu o fată din Republica Moldova. Amândoi lucrau pe vas de croazieră. Are un apartament la un bloc de aici”, a declarat Stancu.

El a adăugat că nu poate da mai multe informații, întrucât familia a făcut o solicitare în acest sens către primărie.