Procurorii DNA susțin în referatul către instanță că în cazul medicului Mircea Beuran, reținut pentru luare de mită, se impunea măsura arestării preventive pentru a preveni săvârșirea unei alte infracţiuni, el fiind "pretabil" la noi fapte de corupţie.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Procurorii DNA spun în referatul către instanță în care au propus arestarea preventivă a chirurgului că acesta ar fi primit cei 10.000 de euro mită într-o cutie de cadouri în valoare de 35 de lei, potrivit Mediafax. De asemenea, procurorii au invocat și existența unor interceptări în dosar, spunând că acestea arată că medicul ar putea săvârşi noi fapte de corupţie.

"Inculpatul este o persoană deosebit de influentă în domeniul medical şi universitar şi, drept urmare, îşi poate exercita această influenţă asupra diferitelor persoane care au cunoştinţă despre săvârşirea faptelor sau care sunt implicate în săvârşirea acestora. Măsura arestării preventive se impune şi în vederea prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni de către inculpat, date fiind funcţiile pe care le deţine, persoana inculpatului fiind pretabilă, astfel cum rezultă şi din interceptări, la săvârşirea unor noi fapte de corupţie”, scrie în referatul DNA.

Procurorii mai arată în referat că medicul Beuran deţine funcţii publice și de aceea fapta pentru care este acuzat decredibilizează sistemul medical şi universitar și alterează valorile sistemului medical.

Doctorul Mircea Beuran a fost reținut joi seara de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru 24 de ore, sub acuzația de luare de mită. El a fost audiat timp peste 8 ore la sediul DNA, înainte de a fi anunțată reținerea sa. Chirurgul este acuzat de către procurori că a primit mită 10.000 de euro pentru a-i aranja unui alt medic ocuparea unui post de asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti.

Magistrații Tribunalului București au decis ca profesorul Beuran să fie plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia instanței nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel București. Beuran a fost dus vineri la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.