Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a reacționat vineri, după ce instanţa a decis achitarea sa definitivă în dosarul de corupție, el spunând că "lucrurile lui Dumnezeu nu sunt cuprinse de întuneric" și că "de multe ori iese fum şi fără foc".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Trebuie să constatăm că lucrurile lui Dumnezeu nu sunt cuprinse de întuneric. (...) Am crezut în Dumnezeu căruia m-am încredinţat cu slujirea mea la care m-a chemat, am crezut în justiţie şi iată că rezultatul este pe măsură. Ştiam că cele pentru care eram cercetat nu există, ceea ce s-a dovedit şi în final. Păcat de atâta osteneală a celor ce au întors pe faţă şi pe dos toate acele declaraţii, acuzaţii. Mulţumesc lui Dumnezeu şi mă rog pentru toţi cei ce păzesc dreptatea în această ţară, să aibă mereu credinţă, lumină şi dragoste de oameni, să restabilească adevărul în orice împrejurare", a susținut arhiepiscopul Tomisului într-o declarație video postată pe site-ul arhiepiscopiei.

El le-a mulțumit celor care "au fost oameni de omenie", iar celor care au crezut că este vinovat le-a transmis că "de multe ori iese fum şi fără foc".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus vineri achitarea definitivă a arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, în dosarul "Nazarcea", în care a fost acuzat de DNA că ar fi obţinut ilegal fonduri europene. Potrivit deciziei instanţei, arhiepiscopul a fost achitat deoarece fapta de care era acuzat nu există. Magistraţii au respins şi acţiunea civilă împotriva lui Teodosie. Judecătorii au dispus achitarea şi în cazul celorlalţi inculpaţi din dosar.