Fostul ministru al Justitiei,Tudor Chiuariu, a fost audiat vineri de procurorii DNA in dosarul "Posta Romana" in care mai este inculpat si fostul ministru al comunicatiilor, Zsolt Nagy. DNA investigheaza modul in care Chiuariu a semnat o Hotarire de Guvern pentru un teren apartinind Postei. Fostul ministru este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice. Chiuariu a refuzat sa faca vreo declaratie la iesirea de la DNA.

Tudor Chiuariu a fost chemat vineri la DNA pentru a fi audiat in dosarul "Posta Romana" si a refuzat sa dea declaratii. " Aveti surse foarte bune la DNA, le-a spus Chiuariu jurnalistilor, asa ca o sa va informeze ei cum v-au informat si despre vizita aici. O sa mai vorbim despre dosarul acesta".

Chiuariu a lasat sa se inteleaga ca nu a dat nicio declaratie in fata procurorilor.

In schimb, fostul ministru al Justitiei s-a lansat intr-un nou atac la adresa presedintelui Basescu si a procurorilor DNA. " Dl. Basescu ii va mentine in functie pe sefii DNA, chiar daca au rezultate dezastruoase", a afirmat Chiuariu.

In acelasi dosar mai sint cercetati penal si fostul ministru al comunicatiilor, Zsolt Nagy, si Dan Mihai Toader, directorul general al Postei.

In 18 septembrie 2007, DNA a cerut aviz presedintelui pentru inceperea urmaririi penale fata de cei doi ministri, acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice avind ca urmare obtinerea unui avantaj patriomonial pentru altul. Mai precis, DNA face verificari in legatura cu Hotarirea de Guvern avizata de Tudor Chiuariu si a notelor de fundamentare emise de catre Ministerul Comunicatiilor si Ministerul Justitiei.

Potrivit DNA, in acest dosar penal procurorii investigheaza legalitatea unor achizitii publice efectuate de Posta Romana, fiind vorba de un teren scos din patrimoniul privat al statului, care ulterior ar fi devenit obiectul unor tranzactii si asocieri cu diferite societati comericale, in urma carora statul ar fi fost fraudat.

Dupa ce procurorii DNA au cerut aviz pentru punerea sub urmarire penala a ministrului Chiuariu, acesta a emis o Ordonanta de Urgenta prin care a desfiintat Comisia de la Cotroceni, astfel incit ancheta a fost blocata peste jumatate de an. Ulterior, printr-o decizie a Curtii Constitutionale, Ordonanta a fost declarata neconstitutionala, iar presedintelui i s-a recunoscut dreptul de a aviza inceperea urmaririi penale impotriva ministrilor anchetati.

Presedintele Traian Basescu a dat aviz favorabil inceperii urmarii penale, Tudor Chiuariu fiind chemat pentru prima oara la audieri.