Videochat-ul masculin, o activitate relativ nouă în România, dar din ce în ce mai atrăgătoare pentru că modelele pot ajunge la câştiguri de 50.000 de euro anual, îi determină pe mulţi bărbaţi tineri să consume steroizi şi alte substanţe cu grad mare de risc din dorinţa de a avea un corp perfect.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sportivii neprofesionişti, ca să le zicem aşa, vin la sală numai pentru forma fizică. Eu nu am ştiut până de curând treaba asta, dar videochat-ul masculin a ajuns să fie mai bine plătit decât videochat-ul feminin. În sală, când îi vezi, sunt dezvoltaţi mai mult în partea superioară, pentru că e foarte greu să dezvolţi picioarele. De ce? Pentru că la videochat clientul te vede doar de la mijloc în sus. Nu interesează gambe sau coapse mai dezvoltate. Şi mulţi fac bani din aşa ceva”, a declarat, pentru Agerpres, medicul Alexandru Butoi, specializat în antidoping, activând de 15 ani în domeniu.

Acesta spune că a cunoscut ”campioni” în acest domeniu, strângând 40.000 de euro sau 50.000 de euro într-un an.

”Banii sunt foarte mulţi. Şi pentru a câştiga banii ăştia, au 18-20 de ani, au terminat liceul, ce să facă? Fac ceea ce văd la televizor. Odată ce au muşchi, au şi nişte maşini, nişte sponsori. La sală îi vezi că apar în luna ianuarie, după sărbători, dar dispar în luna mai. Ăştia sunt sezonierii, ei vor să îşi facă masă musculară repede, din ianuarie până în mai, când trebuie să aibă deja muşchi şi să scape de ţesutul adipos acumulat. Şi atunci bagă steroizi la greu ca în luna mai să fie la prima piscină. Să aibă primul bronz şi apoi, în iunie, să fie pe plajă unde câştigă bani. Sunt tineri care nu au carte şi trebuie să câştige cumva. Sunt foarte mulţi care sunt plecaţi în lumea arabă, am prieten care mi-a povestit. Nu ştiu exact ce fac acolo, că activează ca fotomodel, ca manechin, ca hostess, nu ştiu exact, dar fac foarte mulţi bani", a adăugat Alexandru Butoi.