17 percheziţii au avut loc în prima parte a zilei de joi în primării din mai multe părți din ţară, fiind vizate finanţările obţinute din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii pentru proiectele dezvoltate de autorităţile locale. Surse judiciare citate de Mediafax spun că în dosar ar fi urmărit penal Ion Ghizdeanu.

Ion GhizdeanuFoto: Agerpres

Acesta, în calitate de șef al Comisiei Naționale de Prognoză, a condus Fondul de Dezvoltare creat de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, fond prin care cei mai mulți bani ar fi ajuns la aleșii PSD din teritoriu.

UPDATE 13.47 Ghizdeanu este audiat la această oră de procurori. Potrivit unor surse judiciare, El este acuzat de fals intelectual în dosarul finanţării proiectelor locale ale primăriilor finanţate din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Ghizdeanu era considerat omul-cheie al PSD-ului în implementarea politicilor economice şi împărţirea banilor statului. Ghizdeanu e bănuit că din septembrie până în noiembrie anul trecut a falsificat evaluarea unor proiecte depuse de autorităţile locale. Nu pe toate, ci pe cele ale primarilor PSD, ca să le ajute să obţină finanţări de la stat. Surse susțin că aproape 80% dintre programele dezvoltate prin Fondul de Investiţii mergeau către social democraţi.

------------

În acest dosar, poliţiştii din județul Olt au făcut 6 percheziţii la sediile unor primării şi ale unor firme din județ, oamenii legii având informații că autorităţile locale au cumpărat mobilier urban, dar nu l-au şi primit. Potrivit Poliţiei Olt, se fac cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal într-un dosar penal deschis pentru abuz în serviciu.

Din primele cercetări, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2009-2016, trei primării din județul Olt ar fi plătit aproximativ 220.000 lei pentru mobilier urban, dar că obiectele nu au fost livrate în totalitate. Trei persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt pentru a fi audiate.

Citește și: