Un şofer în vârstă de 51 de ani, din județul Gorj, a fost prins de două ori în mai puţin de șapte ore, având o alcoolemie care se apropie de recordul înregistrat în acest an. Bărbatul conducea autoturismul haotic pe un drum național, în zona comunei Plopșoru, transmite corespondentul Mediafax.

EtilotestFoto: Politia Romana

Șoferul în vârstă de 51 de ani a fost prins la volan de poliţişti, miercuri seara, pe DN 66 în comuna Plopșoru, cu o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Agenții i-au reținut permisul și i-au întocmit dosar penal. După șapte ore, joi, șoferul a plecat din nou cu mașina la plimbare, pe drumul naţional.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au identificat în trafic un bărbat de 51 de ani, din comuna Aninoasa, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 66 Plopșoru, având o concentrație de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. După câteva ore, bărbatul a fost depistat, din nou, de polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni, în timp ce conducea același autoturism, având o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat și fiind în perioada de suspendare a dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice, drept care îi fusese suspendat cu câteva ore mai devreme. În ambele cazuri, bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei", a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Bărbatul este cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și apoi fără permis de conducere, acesta fiindu-i reținut după primul control.

Cea mai mare alcoolemie înregistrată în acest an, în județul Gorj, a fost în cazul unui bărbat de 39 de ani, din Novaci, prins marți în timp ce conducea un autoturism în localitate, având o concentrație de 1,38 mg/litru alcool pur în aerul expirat.