Iesit din inchisoare, Miron Cozma este in plin avint. Vrea sa ceara CSM verificarea dosarelor in care a fost inculpat, 4 milioane de euro de la statul roman si doreste sa infiinteze un partid pe care sa-l inscrie in alegeri. Partidul va avea si un "candidat secret", a spus Cozma prezent la Curtea de Apel Bucuresti unde asteapta decizia in procesul impotriva statului.

" Voi solicita CSM sa faca o ancheta privind modul de solutionare a tuturor dosarelor in care am fost implicat", a spus Cozma, care are de gind "sa-l dea in judecata" pe fostul presedinte Ion Iliescu. Liderul minerilor nu a precizat insa cind il va face acest lucru. " Toate la timpul lor. Este responsabil si, probabil, va fi dat in judecata si de alte institutii".

Cozma a facut referire la modificarile legislative survenite ca urmare a unei decizii din vara anului trecut a Curtii Constitutionale, care a statuat că civilii pot fi cercetati si judecati doar de magistrati civili, motiv pentru care dosarele mineriadei si revoluţiei de la Sectia Parchetelor Militare au fost preluate de procurori civili.

Miron Cozma mai are sa-i reproseze lui Iliescu si razgindirea in privinta gratierii din 2004. " Probabil se gindea ca va da socoteala pentru ceea ce a facut. Stia ca cel mai mare acuzator al lui sint eu. O fi gindit sa se puna bine cu mine. Or eu, repet, nu am semnat nicio cerere de gratiere pentru atunci, pentur 2004", a spus Cozma intr-o emisiune la Realitatea TV.

Cozma asteapta vineri decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul impotriva statului roman, in care cere despagubiri de patru milioane de euro pentru ca ar fi stat ilegal in inchisoare 178 de zile. Ministerul de Finanate nu este insa de acord ca instanta sa-i acorde fostului lider al minerilor daune de patru milioane de euro, considerind suma prea mare. Pe de alta parte, ministerul nu a precizat suma exacta pe care ar fi dispus sa i-o plateasca lui Cozma.

Abia iesit din inchisoare, Cozma a anuntat ca isi va face un partid, care va milita pentru drepturile minerilor, pentru eliberarea liderilor care inca mai sint inchisi si care va avea un "candidat secret la presedintie". Mai mult, Cozma intentioneaza sa faca si o fundatie prin care sa duca muncitori romani la munca in strainatate