Președintele Klaus Iohannis, l-a primit miercuri pe ministrul de externe din Regatul Arabiei Saudite, Adel Bin Ahmed Al-Jubeir, cu ocazia vizitei pe care acesta o efectuează în România.

Iohannis si Al-JubeirFoto: Presidency.ro

”Al-Jubeir a reiterat invitația adresată Președintelui României de către Majestatea Sa, Regele Salman bin Abdulaziz Al Saud, de a efectua o vizită la Riad, invitație care a fost acceptată”, potrivit unui comunicat transmis de Cotroceni.

Potrivit sursei citate, ”Klaus Iohannis a apreciat relațiile bune existente între cele două țări, în contextul în care, în acest an, se împlinesc 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Regatul Arabiei Saudite. Președintele României a subliniat că există un potențial important de consolidare a acestora, atât la nivel politic, cât și economic”.

De asemenea, cei doi înalți oficiali ”au evidențiat necesitatea dezvoltării relațiilor bilaterale atât în domeniul economic, cât și în alte domenii de interes reciproc, precum infrastructură, agricultură, IT, energii regenerabile, turism, apărare și securitate.”

De asemenea, Președintele României a salutat decizia autorităților de la Riad de a emite vize turistice pentru cetățenii străini, inclusiv pentru cei români.