Autoritățile din Rusia au decis plasarea în carantină a unui înalt diplomat din China ca măsură de precauție din cauza epidemiei coronavirus. Decizia a fost luată, luni, imediat după ce diplomatul a aterizat în Rusia pentru a-și prelua postul, scrie Reuters, citând Interfax.

Kremlin backgroundFoto: Colaj foto

Consulul General Cui Shaochun a sosit în orașul Ekaterinburg, situat în zona de est a Munților Urali, pentru a-și lua în primire postul. În loc să meargă la întrevederile stabilite în agenda oficială, acesta a fost înștiințat că nu are voie să părăsească reședința în următoarele două săpămâni.

Informația a fost confirmată de un oficial al ministerului de externe rus, Alexander Kharlov.

Consulatul Chinei din Ekaterinburg nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere.

Rusia a raportat două cazuri de coronavirus, iar sute de cetățeni ruși sau chinezi sunt în carantină, după ce s-au întors recent din China.

Aproximativ 150 de oameni care au fost evacuați din Wuhan, epicentrul epidemiei din China, au fost repartizați într-un centru special din Siberia, lângă locația unde este tratată una dintre persoanele infectate.

Peste 100 de cetățeni chinezi sunt în carantină într-un sanatoriu din Ekaterinburg sau într-un internat din apropierea orașului. Numărul total al deceselor în China a ajuns la 908.