Vremea se încălzește din nou: vor fi temperaturi de până la 16 grade / Prognoza pentru următoarele două săptămâni

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 10 februarie 2020, 14:28 Actualitate | Esenţial


Vreme frumoasa, cu soare
Foto: USER UPLOADED
Vremea va intra într-un proces de încălzire în următoarele două săptămâni, când maximele vor atinge 14 - 16 grade Celsius în majoritatea zonelor țării, potrivit meteorologilor.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicatat luni prognoza pentru perioada 10 - 23 februarie:

Banat

Intervalul de prognoză va debuta cu valori termice pe timpul zilei în jur de 12 grade, însă, până spre finalul primei săptămâni, media va scădea uşor spre 8 - 10 grade. Pentru 17 şi 18 februarie sunt prognozate maxime mult mai ridicate faţă de mediile multianuale, care pot atinge, în medie regională, 14 - 16 grade, apoi acestea vor scădea la 10 - 12 grade. Media valorilor minime va avea mici variaţii, astfel că, de la 3 - 4 grade în prima zi, se va ajunge la 0 grade în perioada 12 - 17 februarie, posibil spre -2 grade, în 16 februarie. În a doua săptămână, media minimelor se va menţine pozitivă, cu cele mai ridicate valori în 18 şi 19 februarie, când vor fi 3 - 4 grade. Temporar, se vor semnala precipitaţii posibil însemnate cantitativ în perioada 10 - 12 februarie, dar şi în ziua de 14 februarie. Pentru a doua săptămână de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai redusă.

Crişana

La începutul perioadei valorile termice pe timpul zilei vor fi în jurul a 11 grade, însă, până spre finalul primei săptămâni, media va fi în general de 7 - 8 grade. Pentru 17 şi 18 februarie sunt prognozate maxime mult mai ridicate faţă de mediile multianuale, care pot atinge, în medie, 12 - 14 grade, după care se vor înregistra în jur de 10 grade. Media valorilor minime va avea mici variaţii, de la 2 grade în prima zi, până la -2 grade în perioada 12 - 17 februarie. După acest interval vor fi două nopţi mai calde, cu minime în medie de 2 - 4 grade. Ulterior, se va reveni la valori în jur de 0 grade. Temporar, se vor semnala precipitaţii în perioada 10 - 14 februarie, izolat mai însemnate cantitativ. Pentru a doua săptămână de prognoză, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai redusă.

Transilvania

În prima săptămână de prognoză, cu excepţia zilei de luni (când se vor înregistra maxime în jur de 10 grade), vor fi valori care se vor situa în general în jurul valorii de 5 grade. Pentru 17 şi 18 februarie sunt prognozate maxime mult mai ridicate faţă de mediile multianuale, care pot atinge în medie 10 - 12 grade, apoi până la finalul intervalului se vor înregistra în jur de 8 grade. Media minimelor va fi de 1 grad în prima zi, apoi cu mici variaţii vor fi valori cuprinse între -6 şi -2 grade. După 18 februarie, în general, vor fi minime termice cuprinse între -2 şi 0 grade. Precipitaţii temporare sunt prognozate în perioada 10 - 14 februarie, izolat mai însemnate cantitativ. După 18 februarie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou.

Maramureș

În prima săptămână, în medie se vor înregistra maxime de 5 - 6 grade, uşor mai ridicate în prima zi, spre 7 - 8 grade. Şi în această regiune, în zilele de 17 şi 18 februarie, se pot atinge maxime ridicate pentru această perioadă în jurul a 10 grade, însă după acest interval se va produce o scădere uşoară la o medie a acestora de 7 - 8 grade. Media minimelor va fi de 1 - 2 grade în prima zi, apoi, cu mici variaţii de la o noapte la alta, vor fi valori cuprinse între -4 şi -1 grad. După 18 februarie, în general, vor fi minime termice în jurul valorii de zero grade. Temporar, se vor semnala precipitaţii în perioada 10 - 14 februarie, izolat mai însemnate cantitativ la începutul intervalului. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou după data de 17 februarie.

Moldova

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Valorile maxime de temperatură pentru prima săptămână vor fi, în general, de 6 - 8 grade, iar pentru a doua săptămână de 9 - 10 grade, cu excepţia zilelor de 17 şi 18 februarie când sunt prognozate 12 - 14 grade. Media minimelor va fi de 2 grade Celsius, în prima zi, după care se va ajunge la zero şi chiar -3 grade. După data de 18 februarie, în medie, vor fi minime uşor pozitive, dar nu mai ridicate de 2 - 3 grade, iar trecător vor fi precipitaţii slabe cantitativ în perioada 10 - 14 februarie. Ulterior, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în general redusă.

Dobrogea

În prima săptămână, vor fi temperaturi maxime, în medie, de 6 - 8 grade, iar în a doua săptămână temperatura va fi în jur de 10 grade. Valori termice mai ridicate, până în jur de 14 grade, se pot înregistra în 18 februarie. Media minimelor va oscila între 0 şi 4 grade în prima jumătate a intervalului şi se va menţine la valori de 3 - 5 grade, între 18 şi 23 februarie. Aceste valori termice vor caracteriza o vreme mai caldă faţă de normal în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales după data de 18 februarie. Se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ în perioada 10 - 14 februarie, iar după acea perioadă probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va rămâne în general redusă.

Muntenia

În prima jumătate a intervalului, temperatura va avea valori maxime, în medie regională, de 8 - 9 grade, iar pentru săptămâna 17 - 23 februarie, în general de 12 - 13 grade. Şi în această regiune, în ziua de 18 februarie se pot atinge maxime în jur de 16 grade, caracterizând o vreme mult mai caldă faţă de normalul perioadei. Media minimelor va fi de 2 grade Celsius, în prima zi, apoi se vor înregistra variaţii de la o noapte la alta, în general, între -3 grade şi 1 grad. După 18 februarie vor fi minime termice predominant pozitive. Trecător, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ în perioada 10 - 12 februarie, dar şi în ziua de 14 februarie. Pentru a doua săptămână de prognoză, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.

Oltenia

În prima jumătate a intervalului de prognoză, temperatura va avea valori maxime, în medie regională, de 8 - 10 grade, în 17 şi 18 februarie este estimată o încălzire până spre 16 grade, apoi se va reveni la valori de 11 - 12 grade. Media minimelor va fi de 2 - 3 grade în prima zi, iar ulterior se vor înregistra variaţii de la o noapte la alta, în general de la -3 grade la 1 grad Celsius. Doar în 18 şi 19 februarie vor fi minime mai ridicate, ce se vor situa în jurul valorii de 3 grade. Precipitaţii se vor semnala temporar în perioada 10 - 12 februarie şi cu o probabilitate ridicată în ziua de 14 februarie. Pentru a doua săptămână de prognoză, vor fi precipitaţii reduse cantitativ.

La munte

Intervalul va debuta cu valori iurne în medie regională de 2 - 3 grade, însă, până spre finalul primei săptămâni, se vor înregistra maxime în general negative care se vor situa în jurul valorii de -2 grade. Pentru 17 şi 18 februarie sunt prognozate maxime ce pot atinge în medie 4 - 6 grade, iar ulterior acestea vor scădea până în jurul valorii de 0 grade. Temperaturile minime se vor menţine predominant negative pe tot parcursul intervalului, cu cele mai scăzute valori între 12 şi 16 februarie, când media va oscila între -8 şi -6 grade, dar şi cu valori mai ridicate spre 0 grade, în ziua de 18 februarie. În perioada 10 - 12 februarie, dar şi în ziua de 14 februarie, se vor semnala precipitaţii pe arii mai extinse şi în general moderate cantitativ. De asemenea, în zilele de 15 şi 16 februarie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă, urmând să crească din nou după data de 17 februarie.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8567 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by