Primăria Capitalei a pus la dispoziție "o locație" unde să fie "carantinate" timp de 14 zile persoanele care se întorc din China, a declarat luni Gabriela Firea, care a susținut că adresa este "secret de serviciu". Firea a mai spus că acest spațiu "securizat și primitor" are o capacitate de până la 100 de persoane, iar acum se află în carantină acolo doi oameni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Firea a declarat luni, înaintea ședinței PSD, că "toate comunicările publice" pe acest subiect vor fi făcute de secretarul de stat Raed Arafat, pentru că "așa este normal și legal". Ea a mai susținut că atât săptămâna trecută, cât şi în weekend a ţinut permanent legătura cu Raed Arafat în cadrul Comitetului de situaţii de urgenţă la nivelul Capitalei și că împreună au luat "toate măsurile care se impun", potrivit Agerpres.

Potrivit Gabrielei Firea, Primăria Capitalei a spus la dispoziție "o locație" pentru românii care se întorc din China și care trebuie să stea în carantină 14 zile, iar adresa acestui spațiu este "secret de serviciu".

"Este adevărat, am pus la dispoziţie o locaţie pentru persoanele care trebuie să fie carantinate în această perioadă timp de 14 zile. Locaţia a fost pusă la dispoziţie de către Primăria Capitalei. Este un secret de serviciu, nu pot să vă dau adresa, aşa am stabilit spre binele acestor persoane care trebuie să stea în carantină 14 zile şi al persoanelor care vor veni în continuare în ţară şi vor avea nevoie de un spaţiu, în primul rând securizat, un spaţiu adecvat, primitor, cu îmbrăcăminte, alimente, obiecte de îngrijire personală, astfel încât să se simtă în siguranţă", a susținut Firea.

Ea a mai spus că în acest moment acolo sunt în carantină două persoane a căror identitate este secretă, iar clădirea respectivă are o capacitate de cazare de maximum 100 de oameni.

Firea a menţionat că în acel spaţiu ajung persoanele care s-au aflat în zona în care a fost depistat virusul şi se întorc în România.

Întrebată dacă a colaborat pe acest subiect şi cu premierul desemnat Ludovic Orban, Gabriela Firea a spus: "Nu am discutat cu el. La ce preocupări văd că are domnul premier demis, garduri, şanţuri, nu cred că este interesat de o situaţie care trebuie să fie gestionată şi la nivelul României. Toţi premierii europeni sunt preocupaţi de coronavirus, la noi premierul este interesat de garduri, de şanţuri".