Furtuna Ciara a lovit Marea Britanie, Irlanda, Belgia, Olanda și Germania (unde este denumită Sabine) cu vânturi puternice de intensitatea unui uragan și inundații, mii de gospodării fiind afectate, în timp ce zborurile și cursele maritime au fost anulate, orarul trenurilor a fost dat peste cap, iar oamenii au rămas fără electricitate, informează Guardian și Euronews.

furtuna in Europa (twitter)Foto: Hotnews

Vântul a atins o viteză de 130 de km pe oră în zonele afectate. Prognozele meteo arată că ravagiile provocate de furtună vor continua la începutul acestei săptămâni, existând posibilitatea ca Irlanda de Nord și Scoția să fie lovite de ninsori, în timp ce temperaturile vor scădea.

În Belgia, furtuna care a izbucnit duminică a produs perturbări în mersul trenurilor, în timp ce meteorologii au emis cod portocaliu de vând și ploi, la fel ca în Olanda.

În Germania, furtuna este cunoscută cu denumirea de "Sabine" și era așteptată să lovească zona de nord Rhine-Westphalia. Zborurile de pe aeroporturile din Frankfurt, Munich, Koln, Hannovra, Berlin, Dusseldorf și Bremen au fost afectate.