Serviciile de Urgență din Australia au emis două avertizări de inundații pentru duminică după-amiază în mai multe zone, potrivit ABC, citată de Mediafax. În schimb, pompierii din NSW au anunțat, sâmbătă seara, că ploile torențiale au dus la stingerea unui incendiu mare de vegetație, numit Currowan, după 74 de zile.

Incendiu CurrowanFoto: Captura YouTube

Incendiul a reușit în această perioadă să distrugă 312 case inclusiv Lake Conjola și a mistuit o suprafață de 499.621 de hectare, conform sursei citate.

Biroul de Meteorologie australian a emis două avertizări privind înrăutățirea vremii care riscă să ducă la inundații ce ar putea pune în pericol viețile oamenilor în Hunter, Central Coast, regiunea metropolitană din Sydney, Illawarra și părțile estice din Central Tablelands, inclusiv Blue Mountains.

Astfel, Serviciile de Urgență din New South Wales au emis două avertizări pentru a evacua zona, din cauza riscului producerii inundaților de duminică după-amiază. Locuitorilor din jurul Lagunei Narrabeen li s-a spus să se pregătească de evacuare duminică seara.

Nivelul apei în lagună crește rapid, prin urmare locuitorii ar putea rămâne blocați în zonă, dacă nu evacuează. Și oamenilor care locuiesc în North Richmond Lowlands li s-a spus să se pregătească să evacueze regiunea, duminică seara, deoarece inundațiile ar putea afecta podul North Richmond.

Mii de case au rămas fără curent duminică după-amiază din cauza ploilor care au afectat rețeaua de curent.

Ausgrid a spus că 70.000 de clienți au rămas fără curent în Sydney, Central Coast și Hunter, în timp ce compania Endeavour Energy a anunțat că 26.000 de clienți au rămas fără curent în Estul Sydney, Blue Mountains și Illawarra.

Departamentul de Transporturi din New South Wales a atenționat că traficul rutier și transportul public vor fi perturbate, inclusiv zonele Wakehurst Parkway de la Narrabeen, podurile Windsor și Richmond și drumurile dinspre nord de la South Dowling Stret din Surry Hills.

Serviciile de autobuz le-au înlocuit pe cele de feribot de la Manly și Parramatta și Blue Mountains, iar liniile de căi ferate de pe Coasta de Sud, Coasta Centrală și New Castle au fost închise.

Cinci răniți în Sydney, după ce un copac a căzut pe o mașină

Cinci persoane au fost rănite după ce un copac a căzut pe o mașină pe Bridge Street. Patru pasageri în vârstă de 50 de ani au fost transportați la spitalele St Vincent și Royal Prince Alfred. Personalul de pe ambulanță a spus „că au scăpat ca prin urechile acului”.

Cele mai puternice ploi de duminică dimineață până la ora 14.00 au fost înregistrate în Lindern din Hakesbury, Kurrajong Heights și Bilpin.

De asemenea, Serviciile de Urgență au înregistrat 4.170 de apeluri, începând de sâmbătă la miezul nopții, 58 dintre apeluri au dus la operațiuni de salvare din cauza inundațiilor. Astfel, patru bărbați au fost salvați, sâmbătă noapte după ce ambarcațiunea acestora s-a răsturnat în jurul orei 23.30.

Comisarul de poliție din New South Wales Karen Webb a precizat că bărbații nu au ținut cont de avertizările meteo. „A fost un gest necugetat și inutil care le-a pus viața în pericol”, a explicat Webb.