Liderul filialei municipale Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea, exclude varianta ca primarul Mihai Chirica să candideze pentru un nou mandat pe listele liberalilor, spunând că “PNL nu primeşte mafioţi în partid“.

Mihai ChiricaFoto: Hotnews

“Mihai Chirica nu va fi candidatul PNL şi nu va mai fi nici primar din iunie încolo. Ipoteza venirii lui în PNL n-o putem discuta. Există bruiaje întreţinute la nivelul Iaşului, asta e adevărat, eu nu am cum să lupt cu aşa ceva. Candidatul PNL este Marius Bodea. Exclus să vină Chirica în PNL, nu primim mafioţi în partid. Însă lucrurile trebuie tranşate cât mai repede“, a declarat într-o conferinţă de presă liderul filialei municipale Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea, potrivit News.ro.

El a adăugat că este necesară o alianţă locală la Iaşi, între partidele care se situează în opoziţie faţă de actualul primar, motivând că pe sistemul alegerii primarului într-un singur tur, acesta porneşte cu prima şansă.

“Când ai un singur tur trebuie să priveşti ca şi cum ai fi deja în turul doi, adică voturile trebuie împărţite chiar din primul tur între primarul în funcţie, care sigur candidează, şi un candidat care are şansa să-l învingă. Facem 300 de sute de sondaje şi ne va da candidatul comun care poate să-l învingă. Orice altă soluţie, că se va lansa pe ultima sută de metri un candidat cu şanse miraculoase este complet greşită. Nu mai este timp să faci în patru luni ceea ce alţii au făcut în patru ani“, a spus Marius Bodea.

Întrebat dacă este dispus să renunţe la candidatură şi să o susţină pe Cosette Chichirău din partea USR la Primăria Iaşi, dacă aceasta va fi plasată mai bine în sondaje, liberalul Bodea a răspuns: “Da“.

Aflat la Iaşi pe 24 ianuarie, liderul PNL Ludovic Orban a spus, întrebat dacă este posibilă venirea lui Mihai Chirica în PNL, că o decizie va fi luată după ce liberalii vor finaliza sondajul de opinie derulat la Iaşi.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica, exclus din PSD în urmă cu doi ani, nu a anunţat din partea cărei formaţiuni va candida la alegerile locale. Surse din mediul politic local afirmă că edilul ieşean a avut discuţii atât cu PNL, cât şi cu PSD, însă deocamdată n-a fost luată nici o decizie.

Deputatul PSD Camelia Gavrilă a declarat pentru News.ro că social-democraţii ieşeni vor lua o hotărâre privind numele candidatului partidului la Primăria Iaşi în cel mult două săptămâni.

Alianţa USR-PLUS nu a stabilit candidatul la primărie, fiind desemnaţi doar candidaţii fiecărui partid în parte, respectiv Cosette Chichirău (USR) şi Liviu Iolu (PLUS).