Celebra companie Tel Drum, aflată în insolvență, a cerut Tribunalului Teleorman deschiderea procedurii de insolvență în cazul Fermei Salcia, care a fost administrată de Ștefan Valentin Dragnea, fiul fostului lider el PSD Liviu Dragnea.

Utilaje Tel DrumFoto: Tel Drum

Cererea depusă de administratorul judiciar care se ocupă de insolvenţa Tel Drum este ciudată pentru că Ferma Salcia a susţinut că are de recuperat de la firma de construcţii suma de 3,94 milioane lei şi a solicitat înscrierea la masa credală cu această creanţă, scrie supervizor.ro.

CITR FILIALA ILFOV SPRL a eliminat suma de 3.169.419,91 lei, ca fiind prescrisă, şi a precizat că “nu rezultă nici din documentele depuse de creditoare, nici din documentele primite de la debitoare faptul că serviciile au fost prestate, respectiv faptul că bunurile au fost livrate“. Totuşi, ferma de porci a fost înscrisă în tabelul creditorilor cu diferenţa de 656.111,64 lei, dar cu menţiunea “sub condiţia dovedirii prestării efective a serviciilor, respectiv livrarea de mărfuri”.

Cererea de deschidere a procedurii de insolvență în cazul Fermei Salcia a fost înregistrată la Tribunalul Teleorman în 5 februarie, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru 2 martie. Chiar dacă această cerere va fi respinsă, Ferma Salcia SA va intra în insolvenţă pentru că există o decizie a Curţii de Apel Bucureşti în acest sens, mai scrie supervizor.ro.

Ferma Salcia i-a aparținut lui Valentin Ștefan Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, care și-ar fi cedat acțiunile lui Ilie Liviu Dragne, administratorul societății.

În octombrie 2017, Parchetul General a trimis în instanţă un dosar în care administratorul fermei de porci, Ilie Liviu Dragne, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu. În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată Dumitru Mişu, Ştefan Anton Moroşanu şi Rossi Stefano pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, iar Aurelian Voicu, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

La Tribunalul Bucureşti, dosarul a fost disjuns în mai multe cauze, iar inculpaţii sunt judecaţi în procese separate. În aprilie 2019, Ilie Dragne a fost achitat, decizia nefiind definitivă.

În dosarul „Tel Drum”, procurorii DNA au anunţat, oficial, pe 13 noiembrie 2017 că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Dragnea a negat acuzațiile.