Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de nopți și dimineați geroase, valabilă de sâmbătă, ora 02.00, până duminică, ora 10.00.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe parcursul nopților și al dimineților de 8 și 9 februarie vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile vor coborî frecvent sub -10 grade și local, mai ales în nord-estul, centrul și sudul țării sub -15 grade (până în jurul a -22 de grade în zonele depresionare). În funcție de condițiile locale, se va forma ghețuș.

În Capitală, temperaturile ajung până la - 12 grade noaptea

Potrivit meteorologilor, va fi ger și în Capitală, unde noaptea temperaturile pot ajunge la minus 12 grade.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, de vineri de la ora 15.00 și până la ora 22.00 cerul va fi înnorat, iar la începutul nopții va ninge slab și se va depune un strat nou de zăpadă de 2-5 centimetri, în Capitală. Vântul va sufla slab și moderat, cu viteze de 25-40 de kilometri la oră. Temperatura maximă va fi de 3-4 grade.

Începând de vineri de la ora 22.00 și până duminică la ora 10.00, vremea va fi geroasă dimineața și noaptea în București, iar temperatura minimă va fi de minus 12 - minus 8 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre minus 17 - minus 15 grade.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, maxima termică se va situa în jurul valorii de 0 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat (viteze de 25-30 km/h). Mai ales dimineața și noaptea va fi ghețuș, mai spun meteorologii în prognoza specială emisă pentru București.