Șase persoane, printre care și doi copii, au fost evacuate, joi seara, dintr-o locuință din Timișoara în care au avut loc scăpări de gaz și acumulări de monoxid de carbon. O femeie în vârstă de 63 de ani a fost dusă la spital, informează Mediafax.

Sef ISU TimisFoto: Captura video

Potrivit ISU Timiș, pompierii au intervenit joi seara într-o casă din Timișoara, unde, printr-un apel la 112, au fost anunțați că se simte un miros înțepător.

Ajunși la fața locului, salvatorii au evacuat din imobil patru adulți și doi copii. O femeie de 63 de ani și un copil aveau vărsături, greață și amețeli. Femeia care prezenta simptome de intoxicare a fost dusă la spital de un echipaj SMURD, iar celelalte persoane au fost examinate la fața locului de către echipajele medicale.

La locul intervenției s-au deplasat un echipaj specializat de cercetare (CBRN), o autospecială de stingere, o autospecială de serviciu, un echipaj SMURD, 10 pompieri și 2 echipaje SAJ cu medic.

De asemenea, au fost alertați și reprezentanții companiei de distribuție a gazului. Reprezentanții ISU Timiș susțin că după efectuarea măsurătorilor s-au constatat scăpări de gaz la un furtun de la centrala termică și acumulări de monoxid de carbon de la o instalație de încălzire improvizată.

Pompierii au asigurat aerisirea încăperilor prin deschiderea geamurilor și aspirația cu ventilatoarele din dotare, timp de 30 minute.