Ministerul Afacerilor Externe spune că informațiile de la acest moment arată că în accidentul feroviar produs joi în Italia, unde un tren de mare viteză a deraiat în apropiere de orașul Lodi, nu au fost implicați cetățeni români.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit MAE, Consulatul General al României la Milano a făcut în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate în accidentul feroviar produs astăzi în provincia Lodi din Italia.

"Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea consulară cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident (...) Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situația şi menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune”, a transmis MAE, potrivit Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numerele de telefon ale Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018 (apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență) sau la numărul de urgență al oficiului consular: +39 366.108.1444.

Doi oameni au murit joi după ce un tren de mare viteză a deraiat în provincia Lodi din nordul Italiei, traficul fiind întrerupt, informează Reuters. Echipele de salvare au intervenit, iar oficialii companiei feroviare au precizat că doi oameni au murit și doi au fost grav răniți, în timp ce mai multe persoane au suferit răni ușoare. Potrivit postului de televiziune Sky Italia, cele două victime sunt lucrători ai căilor ferate, iar 27 au fost răniți.