Apar noi informații după perchezițiile făcute de polițiști și de procurorii DIICOT la clubul de noapte din Caracal unde mai multe minore erau forțate să se prostitueze. Fetele erau folosite până la epuizare, iar dacă încercau să plece erau bătute și sechestrate, conform unor surse judiciare citate de Mediafax.

DIICOTFoto: DIICOT

Anchetatorii au ridicat în urma perchezițiilor de miercuri mai multe înregistrări video făcute în separeurile din club, telefoane mobile sau laptopuri, dar și documente de la Primăria Caracal.

Surse judiciare spun că patru suspecți au fost reținuți, iar o altă persoană a fost pusă sub control judiciar. Dintre reținuți, trei sunt din Caracal, fiind vorba despre două femei și un bărbat, iar a patra persoană este un tânăr din Merișani.

La descinderi au fost găsite 7 fete, între care 4 minore. Tinerele erau cazate într-un spațiu din spatele clubului, iar în urma audierilor s-a stabilit că erau folosite până la epuizare. Dacă încercau să plece, erau bătute și sechestrate.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de DIICOT, începând cu anul 2017 în Caracal s-a constituit un grup infracţional organizat care, sub paravanul unui club de noapte, ar fi recrutat tinere minore pentru spectacole pornografice sau pe care le obliga să se prostitueze.

Procurorii spun că fetele erau obligate să înveţe să danseze la bară, să determine clienţii să consume de la bar cât mai multe băuturi şi, în cazul în care aceştia doreau să întreţină relaţii sexuale, îi conduceau în diferite separeuri unde, contra sumei de 200 lei, întreţineau raporturi sexuale, minţind clienţii că au vârste cuprinse între 18 şi 19 ani.

Conform aceleiaşi surse, liderii grupului infracţional încasau banii pentru serviciile sexuale prestate de minore, iar dimineaţa fetele primeau un salariu de 200 de lei, un comision din consumaţie şi jumătate din banii obţinuţi în urma întreţinerii de raporturi sexuale contra cost.

Spaţiul în care funcţionează clubul de noapte din Caracal se află în proprietatea municipalităţii, potrivit viceprimarului Dan Valentin Ionescu. Imobilul a fost cumpărat la licitaţie în anul 2018 de către Consiliul Local Caracal şi acolo funcţionează birouri ale Companiei de Apă de Olt şi Direcţiei de Administrarea Patrimoniului din cadrul primăriei municipiului, a menţionat viceprimarul Dan Valentin Ionescu, potrivit Agerpres.

"Clădirea a fost cumpărată prin licitaţie în 2018, de către Consiliul Local Caracal şi în acea clădire se afla din 2017 acest club. A fost preluat şi contractul cu clubul acela. Deci clubul funcţiona acolo din 2017 şi are autorizaţie de bar şi club cu program de funcţionare de la 16:00 la 4:00, deci perfect legal. Dacă era să facă cineva control, că făcea ceva ilegal, poliţia trebuia să facă, pentru că primăria nu are cum să-i controleze să vadă dacă respectivul are 18 ani, are 14 ani sau ştiu eu cât, nu are competenţă pe treaba asta. Clubul plătea chirie, avem o direcţie de Patrimoniu, care se ocupă de închirieri", a mai spus viceprimarul municipiului Caracal.

Ionescu a adăugat că municipalitatea a cumpărat imobilul, situat în centrul oraşului, în apropiere de Casa Armatei şi Teatrul Naţional, pentru că în trecut acesta a aparţinut unei societăţi al cărui acţionar unic a fost consiliul local şi pentru că acolo funcţionează birouri ale Direcţiei de Administrare a Patrimoniului.

"Clădirea iniţial a fost a unei societăţi al cărei unic acţionar a fost CL Caracal, respectiv IGO, care a dat faliment, iar în anul 2017 lichidatorul judiciar a închiriat un spaţiu pentru acest club. CL Caracal a cumpărat-o pentru că acolo funcţionează o secţie a Companiei de Apă Olt, care deserveşte oraşul, şi Direcţia de Administrare a Patrimoniului, care se ocupă de întreţinerea şi curăţenia spaţiilor verzi din municipiu. Au intrări separate. După ce a cumpărat clădirea, municipalitatea a preluat de la lichidator şi contractul de închiriere pentru club. Aşa a fost convenţia, ca să se continue contractul, dar că a călcat el pe de lături aia e problema lui. Nu au fost plângeri, probleme", a mai declarat viceprimarul.