​Marcajul rutier pe principalul bulevard din Ploiești este șerpuit, nu drept cum ar trebui, și desenat departe de axul drumului, ceea ce face ca o bandă să fie mai îngustă decât cealaltă. Imagini cu drumul au fost postate de primarul Adrian Dobre pe Facebook și au devenit virale, anunță Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marcajul rutier șerpuit, cu o bandă mai îngustă decât alta, a fost făcut în centrul Ploieștiului, pe Bulevardul Independenței. Primarul Adrian Dobre a fotografiat lucrarea și a postat-o pe Facebook, imaginea devenind virală. Dobre îi cere demisia directorului Serviciului de Gospodărire Urbană (SGU) Ploiești, societate care a realizat lucrarea.

„Este o chestiune cu care nu am fost de acord de la început, ca aria de competență a celor de la SGU să fie extinsă și pe problema marcajelor rutiere și indicatoarelor rutiere pentru simplu fapt că pentru alte atribuții pe care ei le au și alte competențe pe care le au, din păcate, în ultimii ani nu au demonstrat niciodată o capacitate managerială adecvată pentru acest lucru. (...) Această linie, da, într-adevăr, curbă, care există şi în geometrie, dar care n-are nicio legătură cu ceea ce ar fi trebuit să existe pe teren (...) orice remediere vor încerca să facă eu cred că este de prisos și am solicitat domnului Ganea (Cristian Ganea, viceprimar Ploiești n.r.) să elaboreze un proiect de hotărâre de a scoate din aria de competență a celor de la SGU aceste servicii”, a declarat Dobre.

Edilul a cerut ca SGU să șteargă marcajele curbe, pe propria cheltuială. La rândul său, director SGU Ploiești, Alin Dănilă, spune că lucrarea nu a fost recepționată.

„Este o lucrare care nu au fost încă recepționată (...) e o speță care se va rezolva (...). O să refacem partea de acolo”, a spus Dănilă. Ploieștenii spun, despre marcajul șerpuit, că este „un lucru aiurea, anapoda” sau că după astfel de lucrări „se miră de ce se întâmpla accidente, de ce nu se respectă regulile de circulație”.