Panourile antiorbire de pe parapeții medieni, de pe A2 București – Constanța, au fost smulse și au ajuns pe suprafața de rulare, informează Poliția Română. Nimeni nu a fost rănit.

panouri antiorbireFoto: Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

”Vă informăm că pe A2 București – Constanța, între kilometrii 100(Drajna) și 144(Fetești) din cauza vântului puternic, panourile antiorbire de pe parapeții medieni au fost smulse și au ajuns pe suprafața de rulare. Nu au fost înregistrate victime. De asemenea au fost anunțati șefii de district sa intervină de urgență”, arată comunicatul Poliției Române.

Peste trei sferturi din ţară se va afla sub avertizare Cod galben de intensificări ale vântului, ninsori şi viscol până joi dimineaţa.

Judeţele afectate de avertizarea Cod galben sunt: Maramureş, Bihor, Arad, Timişoara, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sălaj, Cluj, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Braşov, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Constanţa, Brăila, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna, Harghita, Mureş şi Bistriţa-Năsăud.

Miercuri, la ora 17.00, jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, a intrat sub avertizare de Cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită.

Tot de miercuri, de la ora 18.00, până joi, la ora 8.00, zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău va fi sub avertizare de Cod roșu de viscol puternic, rafale de peste 100...120 km/h, vizibilitate redusă spre zero.

De asemenea, este avertizare Cod roșu de vânt în județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea