Președintele USR, Dan Barna, a precizat că USR nu va vota niciun guvern și nu va prezenta la consultările de la Palatul Cotroceni nicio propunere de premier, pentru că miza este declanșarea alegerilor anticipate.

Dan Barna in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

”Este o zi tristă pentru democrația din România pentru că românii nu își vor putea alege primarii în două tururi, majoritatea primarilor vor rămâne probabil în funcții. (...) Poziția noastră este de a nu vota niciun guvern pentru că România are nevoie de anticipate. Nu ne mai putem permite joaca de-a guvernarea care nu poate să guverenze”, a declarat Barna.

El a mai spus referitor la speculațiile potrivit cărora ar exista un blat între PNL și PSD, că așteaptă de la liberali ca săptămânile viitoare să fie deschiși la a desemna candidații comuni în alegerile locale, astfel încât să avem dovada că nu asistăm la un USL 2.

Barna a amintit că președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va desemna un premier susținut de PSD.

Guvernul Orban a fost demis miercuri, la 3 luni și 1 zi de la învestire, după ce moțiunea de cenzură a PSD a trecut, cu 261 de voturi. Pentru a trece moțiunea erau necesare 233 de voturi. Adoptarea moțiunii de cenzură este un prim pas pentru anticipate.