Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susținut miercuri, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că Guvernul Orban trebuie să plece pentru că de trei luni a adus haos şi instabilitate. "Cu Guvernul PNL chiar există riscul să ne culcăm sănătoşi şi, Doamne fereşte, să ne trezim morţi", a declarat Ciolacu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Agenda PNL înseamnă abuz de putere, călcarea în picioare a democraţiei, (...) austeritate în viaţa românilor. Nimic pentru oameni, nimic pentru nevoile lor imediate. (...) Salarii nu, alocaţii şi pensii nu. În doar trei luni, acest Guvern a adus haos şi instabilitate. De asta trebuie să plecaţi, domnule Orban", a afirmat Ciolacu de la tribuna Parlamentului.

El a spus că, dacă până ieri era "îngrijorat ca oricare român de ceea ce se întâmplă", după ședința de ieri a Guvernului este "revoltat".

"O țară nu poate fi condusă prin angajări de răspunderi și zeci de ordonanțe de urgență, doar cu împrumuturi uriașe, împotriva cetățenilor, cărora le răpiți până și accesul la sănătate și le spuneți sec: cine are bani trăiește, cine nu are moare", a declarat liderul PSD.

El i-a reproșat lui Orban că nu mai este capabil să își controleze propriul guvern: "Înțeleg că aveți colegi care vă spun pompierul atomic. Probabil ați preluat extinctorul de la președinte, e o competiție să stingeți focurile pe care miniștrii le aprind în fiecare zi (...) "Cu Guvernul PNL chiar există riscul să ne culcăm sănătoşi şi, Doamne fereşte, să ne trezim morţi".