Premierul Ludovic Orban a reacționat la criticile privind adoptarea unui număr record de ordonanțe de urgență - 25 - în ședința de marți seară, el declarând că românii așteaptă de la Guvern rezolvarea problemelor, nu de la Parlamentul dominat de PSD.

Sedinta Guvern Orban Foto: Guvernul Romaniei

"Românii nu aşteaptă de la Parlamentul dominat de PSD nimic, în schimb aşteaptă de la Guvernul pe care îl conduc să rezolvăm problemele României, să rezolvăm problemele pe care le au. O să discutăm în detaliu acest subiect cu obiectul de reglementare a ordonanţelor şi de ce a fost necesar să emitem aceste ordonanţe de urgenţă. Emiterea acestor ordonanţe de urgenţă s-a făcut în deplină transparenţă şi nu au fost ordonanţe de urgenţă care să scape pe puşcăriabilii din PSD. Sunt ordonanţe de urgenţă care rezolvă problemele României şi ale românilor", a afirmat Orban, cu o oră înaintea votului la moțiunea de cenzură.

Cu o zi înainte de votul pe moțiunea de cenzură, Guvernul Orban a ținut o ședință maraton, care s-a terminat spre miezul nopții, fiind adoptate 25 de ordonanțe de urgență. Este un număr record de ordonanțe de urgență adoptate într-o singură ședință de Guvern.

Trebuie precizat că în cazul în care moțiunea de cenzură trece, actualul Guvern ar fi demis și nu ar mai avea posibilitatea de a aproba ordonanțe de urgență, aceasta fiind o explicație pentru numărul uriaș de acte normative trecute prin ședința Executivului de marți.

PSD nu a pierdut ocazia să critice demersul Guvernului. Gabriela Firea a postat pe Facebook un mesaj în care folosește șase haștaguri, între care #NoapteaCaHoții, #FărăPenali și #FărăPenibili.

„#GuvernFaraMilaDeOameni, #NoapteaCaHotii, #FaraPenali, #FaraPenibili, #25Ordonante, #LegalizareaHotiei”, a scris, miercuri, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Ea a adăugat și o fotografie în care sunt ilustrați mai mulți ochi care se văd în întuneric. Poza conține și o întrebare - „Ce faceți aici?”, iar răspunsul este: „Dăm ordonanțe”.