​Cu o oră înaintea votului la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a declarat convins că moțiunea va trece. El a anunțat că mai mulți lideri de partide vor sesiza Avocatului Poporului cu privire la ordonanța de modificare a sistemului de vot, urmând să fie sesizată și Comisia de la Veneția. Liderul PSD a susținut că va fi solicitată, de asemenea, desecretizarea stenogramelor ședinței de guvern de marți seară.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mai mulți președinți de partide vom sesiza Avocatul Poporului cu privire la ordonanța de modificare a sistemului de vot. Vom sesiza din nou și APCE și Comisia de la Veneția și solicităm desecretizarea stenogramelor din ședința de guvern de azi-noapte să vadă toți românii ce s-a putut întâmpla. Mai multe... după moțiunea de cenzură, care va trece", a declarat liderul PSD cu o oră înaintea votului din Parlament la moțiunea de cenzură depusă de PSD și sprijinită de UDMR.

Guvernul a adoptat, marți seara, o ordonanță de urgență pentru organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen, care prevede, printre altele, posibilitatea votării la orice secție, indiferent de domiciliu, dar și dublarea numărului de parlamentari în Diaspora.