Peste 1.800 de pasageri și echipajul de pe un vas de croazieră care a acostat în Hong Kong sunt ținuți în carantină la bordul navei, fiind testați pentru coronavirus, după ce unii membri ai personalului au avut febră, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fosta colonie britanică a raportat 18 cazuri de infecție coronavirus și un deces.

În același timp, personalul din sistemul medical a fost în grevă în această săptămână cerând autorităților să închidă complet granița cu China pentru a preveni răspândirea bolii.

Vasul de croazieră, World Dream, a acostat în Hong Kong după ce i-a fost refuzată intrarea în apele teritoriale ale Taiwanului.

Trei persoane din China care au fost la bordul navei din 19 până pe 24 ianuarie au fost testate pozitiv, potrivit ministerului sănătății din Hong Kong, precizând că majoritatea celor rămași la bord sunt din fosta colonie britanică.

Numărul de decese confirmate cauzate de noul coronavirus în China a ajuns la cel puţin 490, după ce autorităţile din provincia Hubei au anunţat miercuri 65 de noi cazuri de deces.

Numărul purtătorilor de noul coronavirus depăşeşte de acum 23.500 în China continentală în ansamblu, având în vedere elemente comunicate anterior de guvernul central.