Echipa de fotbal feminin a Chinei a fost nevoită să se antreneze pe holurile hotelului unde este cazată înainte de primul meci din turneul de calificare la Olimpiadă, partidă ce urmează să aibă loc vineri, în Sydney, scrie Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipa este izolată în hotelul CBD din Brisbane încă de săptămâna trecută, de când a sosit în Australia, din cauza procedurilor stricte implementate impuse ca răspuns la epidemia de coronavirus.

Carantina lor se va încheia miercuri, ceea ce înseamnă că cele 32 de jucătoare și echipa tehnică nu au putut părăsi hotelul în ultima săptămână, pe rețelele sociale apărând imagini cu jucătoarele făcând exerciții pe holurile hotelului.

Niciun membru al delegației nu a prezentat simptome că ar fi infectat cu virusul, ei sosind joia trecută în Sydney. Echipa Chinei urmează să joace vineri cu Thailanda, luni cu Taiwan și miercurea viitoare cu țara gazdă a turneului de calificare, Australia.

Echipa a fost plasată în carantină pentru că s-a antrenat în Wuhan, epicentrul epidemiei, cu mai puțin de 14 zile înainte de sosirea în Australia.

Epidemia a dat peste cap turneul de calificare, acesta fiind mutat de la Wuhan la Nanjing, iar apoi la Sydney. Organizatorii au schimbat țintarul meciurilor pentru ca echipa Chinei să poată participa.

Mai multe jucătoare, inclusiv starul Wang Shuang, nu au putut merge în Australia pentru că s-au întors în Wuhan de Anul Nou Chinezesc înainte ca orașul să fie închis de autorități.