Cinci muncitori români - 4 din Brăila și 1 din Tulcea - care s-au întors din China vor sta izolați în locuințele lor timp de două săptămâni. Duminică, ei au mers la spital preventiv pentru a fi consultați și au fost trimiși acasă, autoritățile sanitare susținând că nu există motive de panică.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei cinci muncitori români au lucrat într-o zonă învecinată orașului Wuhan, unde a izbucnit epidemia de coronavirus.

Duminică, ei au mers la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Brăila pentru a fi consultați. Medicii au stabilit că nu au simptome ale infecției cu coronavirus și au decis să îi trimită acasă, recomandându-le 14 zile de izolare la domiciliu.

"Doi au venit aseară (duminică seara-n.r.) la UPU, bărbații nu sunt bolnavi, ei nu au simptome. Au venit la medic ca măsură de precauție, știu că li s-a recomandat să stea acasă în următoarele zile”, a declarat pentru Mediafax directorul Spitalului Județean Brăila, Delia Râșnoveanu.

Grupul de muncitori care s-a întors din China este format din patru bărbați din Brăila și unul din Tulcea. Toți vor sta acasă timp de două săptămâni, iar autoritățile sanitare afirmă că vor respecta o serie de proceduri în cazul în care se vor simți rău și că nu există motive de panică.

"La apariția oricărui simptom, mai ales febră sau tuse, ei trebuie să sune la 112. Conform procedurii, dacă se simt rău, ei nu merg la spital, la domiciliul lor se deplasează o ambulanță specială care realizează transferul pacientului la București, la Matei Balș. Oamenii sunt monitorizați zilnic prin medicul de familie. Vor sta izolați timp de 14 zile pentru că este perioada în care poate să apară virusul. Nu este motiv de panică, este o procedură normală, orice persoană care vine dintr-o zonă cu astfel de probleme trebuie luată în evidență și monitorizată”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.

Epidemia din China a provocat până acum 362 de decese, 57 doar duminică. Numărul infecțiilor confirmate din China a crescut ieri cu 2.829, totalul de până acum ajungând la 17.205.