Un bărbat a încercat să treacă din România în Republica Moldova cu aproape 10 kilograme de cannabis ascuns în rezervorul mașinii. Acesta, precum și alte două persoane implicate în transportul drogurilor au fost reținute de procurorii DIICOT.

droguriFoto: Politia Romana

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT Iași, au depistat, sâmbătă un bărbat care a încercat să scoată din țară, spre Republica Moldova, aproape 10 kilograme de cannabis. Drogurile erau ambalate în 47 de pungi vidate cu greutatea de 200 de grame fiecare, fiind ascunse în rezervorul mașinii.

În aceeași zi, au fost depistați alți doi bărbați, unul de 37 de ani, din Republica Moldova, și altul de 41 de ani, cu dublă cetățenie, româno-moldovenească, bănuiți că au participat la transportul ilegal. Anchetatorii au descoperit și confiscat telefoane mobile, diverse înscrisuri, precum și un cântar de precizie și un aparat de vidat cu urme de cannabis.

Cei trei bărbați au fost reținuți, urmând să fie duși la Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru infracţiunile de trafic de droguri de risc şi tentativă la scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, potrivit DIICOT.