Cei trei navigatori care au lucrat pe șantiere din China au ajuns acasă, în România, în noaptea de sâmbătă spre duminică, anunță Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN). Încă un marinar a cerut repatrierea.

nava port midiaFoto: GSP Offshore

Reprezentanții SLN au anunțat, duminică, pe Facebook, că cei trei navigatori au ajuns în timpul nopții acasă, în România.

”Sunt sănătoși și nu au întâmpinat probleme pe timpul călătoriei spre România”, spun ei.

Săptămâna viitoare este posibil să poată fi repatriat încă un navigator care a cerut acest lucru, potrivit sursei citate. „În jurul porturilor maritime ale Chinei nu s-au raportat situații de îmbolnăvire cu coronavirus. Sindicatul Liber al Navigatorilor recomandă tuturor navigatorilor să aplice măsurile de protecție pe tot timpul cât nava lor se află în orice port din China sau în cazul repatrierii, pe toată durata călătoriei până în România, indiferent de țara din care se produce repatrierea”, mai arată SLN.

Numărul deceselor provocate de noul tip de coronavirus descoperit în China a ajuns sâmbătă la 304. Duminică a fost însă anunțat primul deces în afara Chinei, în Filipine.