Locuitorii satelor și orașelor din China sunt supravegheați de autorități prin intermediul dronelor care patrulează străzile pentru a se asigura că oamenii respectă măsurile stricte impuse ca urmare a epidemiei coronavirus. Astfel, au apărut înregistrări ale unor scene suprarealiste în care o femeie în vârstă este certată de drona controlată de un operator și trimisă acasă. Motivul: nu purta masca santiară.

Drona Foto: Pexels

CNN relatează că Xinhua și Global Times au publicat astfel de înregistrări video în care localnicii din zonele rurale sunt avertizați repetat că ”în astfel de vremuri” trebuie să poarte mască. Un video arată o femeie în vârstă certată de o dronă, în timp ce altă înregistrare arată o dronă urmărind un copil.

Înregistrările au devenit virale pe rețelele sociale din China, folosirea dronelor fiind apreciată ca un nou mod de conștientizare a publicului în legătură cu epidemia.

Global Times mai relatează, potrivit CNN, că autoritățile au împânzit orașele cu sloganuri care îndeamnă lumea să stea în case și să evite adunările, pentru ca boala să nu mai fie răspândită.