Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, în cazul căruia CCR a decis încă din 22 ianuarie că alegerea sa în funcţie a fost neconstituţională, invocă "o perioadă foarte grea pentru Senat", dar se declară "deschis" "oricărei soluţii legale pentru funcţionarea" instituției.

Teodor MelescanuFoto: Agerpres

"Vom vedea luni, la deschiderea sesiunii şi vom căuta să găsim cea mai bună soluţie pentru a depăşi o perioadă foarte grea pentru Senat, soluţie care să respecte toate prevederile legale. E adevărat că nu a fost încă publicată decizia Curţii şi nici motivarea. Va trebui să găsim modalităţile cele mai bune ca lucrurile să funcţioneze excelent. Trebuie să vedem pe lege. Eu sunt complet deschis", a afirmat Meleşcanu sâmbătă, după ce a participat la reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă e dispus să facă pasul înapoi prin demisie, Meleşcanu a spus: "Sigur, nu e nicio problemă. Eu nu fac niciodată pasul înapoi, fac într-o parte".

Curtea Constituţională a stabilit, pe 22 ianuarie, că este neconstituţională alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, stabilind că este neconstituţională.

Meleșcanu declara, după hotărârea CCR, că așteaptă motivarea Curții, dar că se va conforma și că, cel mai probabil, va demisiona. Ulterior, Meleșcanu a susținut o conferință de presă în care a precizat că, până la publicarea în Monitorul Oficial, ”îmi asum în continuare prerogativele” de președinte al Senatului, urmând ca apoi să aibă loc consultările politice necesare pentru a găsi ”cea mai bună soluție”.

Meleșcanu a insistat că, având în vedere că decizia CCR este o premieră, așteaptă considerentele Curții, însă, odată publicată în MO, decizia devine obligatorie. El a insistat că nu are ”ambiții personale” și că singura lui preocupare ar fi să asigure buna desfășurare a activității parlamentare.

Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului în septembrie 2019, la propunerea PSD, iar ca urmare a acestei decizii el a fost exclus din ALDE.

CITEȘTE ȘI:Cât câștigă Teodor Meleșcanu din pensie și din salariul de la Senat. Deputat USR: Căpușează statul de mai bine de 50 de ani