Pereți plini de igrasie, gresie murdară și ciobită sau alimente depozitate pe jos - așa arată un cămin de bătrâni din Brașov. Imagini cu mizeria în care sunt ținute persoanele vârstnice au fost postate pe Facebook de șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Claudiu Susanu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov (CRPC), Sorin Claudiu Susanu, a postat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, imagini surprinse într-un cămin destinat îngrijirii persoanelor vârstnice, fără a preciza însă despre ce cămin este vorba. În imaginile filmate și în fotografii se pot vedea pereți plini de igrasie, gresie spartă, murdară și alimente puse direct pe jos sau în găleți de plastic uzate.

"Imaginile sunt dintr-un cămin de bătrâni din județul Brașov. Este inadmisibil ca persoanele cu handicap și chiar fără discernământ să fie tratate în condiții de acest gen”, spune Susanu.

El susține că în perioada următoare CRPC va face mai multe controale la unități similare, pentru a vedea cum se respectă legislația și pentru a fi luate măsuri: "Interesul nu este acela de a sancționa, dar dorim ca fiecare persoană să fie tratată corespunzător chiar dacă nu are discernământ și nu-și cunoaște drepturile”.