Fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici susține că ia în calcul "foarte serios" să dea în judecată PSD și că va lua o decizie săptămâna viitoare, după ce a fost înlăturat din funcția de președinte executiv al partidului în urma demisiei Vioricăi Dăncilă.

Eugen TeodoroviciFoto: Hotnews

"Este o ipoteză pe care o iau în calcul foarte serios și probabil săptămâna viitoare o să iau o decizie în acest sens”, a spus Eugen Teodorovici, sâmbătă, chestionat dacă va da în judecată PSD.

Întrebat despre ce așteptări are în urma acestui demers, el a răspuns că vrea "să se respecte statutul”.

"Este primul pas prin care arătăm românilor că noi respectăm statutul, care e Biblia partidului. Eu vreau doar să se respecte statutul, pe care Congresul PSD l-a adoptat și mai apoi, să arătăm cetățenilor că respectăm legea”, a mai spus Teodorovici, citat de Mediafax.

În urma demisiei Vioricăi Dăncilă de la șefia PSD, după eșecul la prezidențiale, conducerea interimară a partidului a fost preluată de Marcel Ciolacu. La ședință, Eugen Teodorovici a fost singurul care nu a vrut să demisioneze din funcția de președinte executiv al PSD, chiar dacă toți vicepreședinții partidului au luat această decizie, potrivit unor surse politice.

Ulterior, Eugen Teodorovici a declarat că alegerea unei noi conduceri a PSD se face legal și statutar pentru ca aceasta să aibă legitimitate. Fostul ministru de Finanțe a susținut că „o juntă politică” a preluat puterea în partid, iar el nu va accepta să gireze niște „cămătari politici”.