Statutul PSD va fi modificat prin includerea în Comitetul Executiv Național (CExN) a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ şi a preşedinţilor consiliilor judeţene. Liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, a ținut să felicite conducerea partidului pentru propunere: "Cu cât mai multe minţi luminate vin cu idei şi se provoacă dezbateri, cu atât decizia poate fi mai bună".

HotNews.roFoto: Hotnews

Gabriel Zetea, membru în conducerea colectivă interimară - Regiunea Nord-Vest a f[cut aceste declarații sâmbătă, după întâlnirea conducerii PSD cu preşedinţii consiliilor judeţene şi cu primarii municipiilor de reşedinţă din partid.

"Felicităm conducerea PSD pentru propunerea de modificare a statutului, în ceea ce priveşte lărgirea componenţei CEx, cu includerea în cadrul viitoarei structuri a PSD, pe lângă preşedinţii de organizaţii judeţene, şi a aleşilor locali, a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ şi a preşedinţilor consiliilor judeţene. Suntem convinşi că o astfel de măsură va duce la o îmbunătăţire a deciziei, pentru că un for de conducere, cu cât este mai larg, cu cât mai multe minţi luminate vin cu idei şi se provoacă dezbateri, cu atât decizia poate fi mai bună, cu atât mai mult cu cât aleşii locali sunt cei mai aproape de cetăţean", a susținut Zetea.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susținut și ea că este necesară "îmbunătăţirea modului de a lua decizii în partid" pentru că actuala formulă, în care la dezbateri şi decizii au participat exclusiv preşedinţii de organizaţii judeţene, "nu a fost neapărat un lucru foarte bun". Ea a precizat că această modificare de statut va avea loc la Congresul PSD, a cărui dată de desfăşurare va fi stabilită după votul la moţiunea de cenzură.

Firea a mai spus că la reuniunea de sâmbătă au fost abordate "propuneri pentru îmbunătăţirea guvernării atunci când PSD va reveni la guvernare" și s-a discutat și despre "acţiunile din Parlament de săptămâna viitoare," precum şi despre "pregătirea pentru pre-campania şi campania electorală în vederea alegerilor locale şi, posibil, parlamentare, simultan".