Gabriela Firea le-a transmis, sâmbătă, un avertisment parlamentarilor PSD care ar putea vota împotriva moțiunii de cenzură, afirmând că ”nu poți să fii și în căruță, și în teleguță”, pentru că un vot împotriva moțiunii ar fi "o jignire pentru electorat".

HotNews.roFoto: Hotnews

”Nu se poate să fii și în PSD și să susții guvernul PNL. Nu poți să fii și în căruță, și în teleguță. Să fii parlamentar PSD, dar să votezi pentru Guvernul , acest lucru nu poate fi admis, pentru că ar fi o jignire pentru români, pentru electorat”, a declarat Gabriela Firea, citată de Mediafax.

Ea le-a transmis deputaților și senatorilor social-democrați că trebuie să își aducă aminte pentru cine au făcut un jurământ.

”Să pună interesul românilor mai presus decât interesul nostru. Dacă vreun parlamentar nu va mai prinde un loc pe listă, va rămâne în echipă. Nu e de bun augur să fie un război între noi. Cei care nu se vor mai regăsi pe liste sau din cauza scorului nu vor prinde un loc vor rămâne în echipă”, a mai declarat Firea.

Un semnal similar a transmis și președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu. ”Matematic avem 323 de voturi. Am luat o decizie. În cazul în care un parlamentar PSD nu votează moțiunea sau lipseste nemotivat în ziua în care va fi votul o perioadă, respectiv până după alegerile generale, va fi suspendat din PSD. Cu alte cuvinte, nu va participa pe listele Partidului Social Democrat la viitoarele alegeri”, a declarat vineri seara Marcel Ciolacu.