24 dintre cei 27 de membri ai clanului Corduneanu, judecați într-un dosar de crimă organizată, au scăpat după ce faptele s-au prescris, au fost clasate sau nu au fost probate, scrie adevărul.ro, care precizează că liderul clanului, Costel Corduneanu, a primit trei ani de închisoare, pentru că și-a spionat fosta soție.

Curtea de Apel ClujFoto: Facebook/ Curtea de Apel Cluj - Oficial

„Curtea de Apel Cluj a constatat, joi, 30 ianuarie, că principalele infracţiuni pentru care fraţii Corduneanu şi aşa-zişii lor locotenenţi au fost incriminaţi fie nu au fost probate, fie s-au prescris”, scrie cotidianul citat.

Cel mai mic dintre fraţi, Marian, a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Costel Corduneanu a primit 3 ani de închisoare cu executare după ce a fost declarat vinovat că a plătit un hacker să îi spioneze laptopul fostei neveste, pentru a descoperi dacă aceasta face sau nu videochat.

În 2016, Tribunalul Maramureş pronunțase pedepse la închisoare pentru 25 dintre cei 27 de inculpaţi. Costel Corduneanu primea, atunci, 8 ani de închisoare, în timp ce Vasile Călin, de pildă, era condamnat la 10 ani de închisoare.

Dosarul Cordunenilor a fost trimis în instanţă în 2010, atunci când majoritatea membrilor importanţi ai grupării se aflau în spatele gratiilor. În timpul procesului, toţi membrii importanţi ai clanului, fără excepţie, au fost eliberaţi din arest preventiv şi s-au întors acasă la Iaşi. Cordunenii au fost acuzaţi că s-au organizat pe paliere şi au derulat o „vastă activitate infracţională, de la şantaj, furturi, infracţiuni imobiliare sau bancare, înşelăciune etc.“, mai scrie adevărul.ro.